Key2Publish-documentatie-2022 v.3
Handleiding basic versie 3
Helperpark 294a, 9723 ZA Groningen, Postbus 7079,9701 JB Groningen
T+31 (0)50 720 02 25 Einfo@key2publish.com Iwww.key2publish.com
Inhoudsopgave:
Inleiding:
Voorbereiding
Installatie
Registratie
Company Code:
Email
Activate
Kennis maken met Key2Publish
Schermindeling
Header
Footer
Globale werking
Importeren en invoeren van data
Importeren van een CSV file.
Import type
Import Script
Import File
Import File - From Import URL
New
Add
Add field en Delete Field
Save Configuration” and “Save Configuration and Close Window
Import K2Z bestand.
File / URL
Select k2z file
New
Add
Add New products.
Update
Select.
Importeren van data uit een webshop
Import from webshop.
Bekijken & bewerken data
Helperpark 294a, 9723 ZA Groningen, Postbus 7079,9701 JB Groningen
T+31 (0)50 720 02 25 Einfo@key2publish.com Iwww.key2publish.com
Tonen data in boomstructuur
Drag and drop
Boomstructuur menu
New Group
Move Selected
Clone Product(group)
Copy Selected
Delete Selected
Remove SubGroups
Groupmanager
Topmenu
File
Load k2z
Add k2z
Save k2z
Fastsave k2z
Quit Without Saving
Quit
Data
ModiFy field
Quantify price
Settings
Import Wizard
New Config/Change Config
Configuration Name
Input
Columns delimiter
Lines delimiter
Has quotesign
Smart parsing
Delimiter eerst instellen!
Has Groups / Nr of levels
Has Header /On line Number
Line number Start Data
Line number End Data
Steps/Speed
Clean
Convert HTML to Text
Clean Data
Repair Data
Remove
Helperpark 294a, 9723 ZA Groningen, Postbus 7079,9701 JB Groningen
T+31 (0)50 720 02 25 Einfo@key2publish.com Iwww.key2publish.com
Delete Attributes
Delete Empty Productgroups
Delete Empty Groups
Delete Products and Empty Groups
Remove subgroups
Delete knop
More
Search and Replace
Invert checkbox Selection
Save Image(s) of Checked Products
Middenmenu
Search
Delete Products and Empty Groups
Save Image(s) of Checked Products
De functie Add Product, Clone Product en Delete Product worden gebruikt in de
matrix en zijn van invloed op de attributen in de matrix.
Add Product
Clone Product
Delete Product
Zoeken
Search
Exact Search
Overige functies
Herstellen ongewenste aanpassingen.
Backup data
Export naar CSV:
File Output
File Name
Instellen structuur geëxporteerde bestand.
configname
delimeter
levels
order
gr
groupdel
Item name
PDF Export
PDF Template
All Products in One PDF - One PDF per Products
Edit Template
Helperpark 294a, 9723 ZA Groningen, Postbus 7079,9701 JB Groningen
T+31 (0)50 720 02 25 Einfo@key2publish.com Iwww.key2publish.com
Drukwerk, printer of scherm kwaliteit
InDesign Export
Webshop Export
Webshop Settings
Uploaden afbeeldingen
Upload Images
Webscript
Verwijderen producten uit de webshop.
Key2Publish afsluiten.
Quit Without Saving
Quit
Support:
Maatwerk
Helperpark 294a, 9723 ZA Groningen, Postbus 7079,9701 JB Groningen
T+31 (0)50 720 02 25 Einfo@key2publish.com Iwww.key2publish.com
Inleiding:
Key2Publish is een totaaloplossing voor het geschikt maken, uitwisselen en publiceren van
productdata.
De kwaliteit van productdata in webshops en catalogi is van het allergrootste belang voor de
marketing en verkoop. Een goede informatie en presentatie van deze data is zelfs essentieel
om succesvol op internet te kunnen zijn. In dat kader wordt, vooral door organisaties met
een groot assortiment (vanaf 1000 artikelen) veel data uitgewisseld en bewerkt voordat het
gepubliceerd wordt. Anders dan spreadsheet programma’s zoals Excel, is Key2Publish
specifiek voor dit doel ontwikkeld.
Met Key2Publish kan in principe uit elk gewenste databron data geïmporteerd worden. Over
welke import dan wel export mogelijkheden u kunt beschikken hangt af van welke
Key2Publish versie u gebruikt. Er zullen in de loop der tijd bij Key2Publish steeds meer
import en export mogelijkheden bijkomen. Uiteraard is het handmatig invoeren en
aanpassen van de data ook mogelijk. Hiervoor zijn ook een aantal zeer praktische functies
beschikbaar.
Is de door u gewenste mogelijkheid niet standaard aanwezig in één van de verschillende
Key2Publish versies, dan kan deze door Key2Publish voor u gebouwd worden.
Dit geldt ook voor het Design van de print applicaties. De PDF-module en InDesign-module
wordt standaard geleverd met een aantal templates. Vindt u deze niet passen bij uw bedrijf
en/of huisstijl? Dan helpen wij u graag een passend template te ontwerpen.
In deze handleiding wordt u uitgelegd hoe Key2Publish werkt.We hebben daarbij getracht zo
helder en duidelijk mogelijk te zijn. We zijn er bewust van dat dit waarschijnlijk niet bij alle
onderdelen gelukt is. Zijn er voor u nog onduidelijkheden dan vernemen we dat graag. Stuur
dan een e-mail met uw vraag naar support@key2publish.com. We zullen dan zo spoedig
mogelijk reageren.
Helperpark 294a, 9723 ZA Groningen, Postbus 7079,9701 JB Groningen
T+31 (0)50 720 02 25 Einfo@key2publish.com Iwww.key2publish.com
Voorbereiding
Voordat u met Key2Publish aan de slag kunt moet u Key2Publish op uw computer
installeren en uzelf te registreren. In het geval u gebruik wilt maken van een webshop import
of export mogelijkheid, dient u nog een Key2Publish map in de hoofdmap van uw webshop
te plaatsen.
Installatie
Als u het Key2Publish installatie bestand hebt gedownload kunt Key2Publish installeren op
uw computer. Dit gaat als volgt:
1. Dubbelklik op setup.exe in Windows.
2. Als een UAC popup verschijnt, klik dan op Ja.
Helperpark 294a, 9723 ZA Groningen, Postbus 7079,9701 JB Groningen
T+31 (0)50 720 02 25 Einfo@key2publish.com Iwww.key2publish.com